80 g masła orzechowego 50 ml mleka 50 g płatków owsianych 100 g odżywki białkowej (u mnie czekoladowa z QNT) 50 g suszonej żurawiny/rodzynek 30 g dowolnych orzechów
Płatki
owsiane mielimy w blenderze. Masło orzechowe miksujemy z mlekiem. Dodajemy
płatki owsiane, odżywkę, posiekane orzechy i żurawinę bądź rodzynki. Całość mieszamy -
wraz z mieszaniem, składniki zaczną się łączyć - najlepiej wyrabiać je
jak ciasto, ugniatając ręką.
Przygotowujemy
sobie pojemnik na żywność i wykładamy go folią spożywczą. Przekładamy
masę, równomiernie ją rozprowadzamy, dociskają ręką, aby były jak
najbardziej zwarte. Chowamy do lodówki (najlepiej na noc), kroimy je na
pięć porcji. Przechowujemy w lodówce. Smacznego!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz